Mine metoder

Indenfor fysiurgisk hesteterapi bruger vi flere forskellige metoder. Jeg er uddannet indenfor alle de metoder, jeg benytter og videreuddanner mig kontinuerligt for at tilbyde endnu mere specialiseret terapi

Massage

Massage øger og forbedrer blod- og lymfecirkulationen, forhøjer kropsvarmen, sænker blodtrykket (påvirker det parasympatiske nervesystem) og øger elasticiteten i muskler og sener. Massage har ligeledes en forebyggende effekt ift. diverse problemstillinger i hele bevægeapparatet.

Jeg supplerer i langt de fleste tilfælde massagen med de andre teknikker. I nogle tilfælde kan hestens muskler være så spændte, at massage vil have en negativ effekt på hesten, da den vil spænde i mod – i disse tilfælde vil jeg benytte Kranio Sakral Terapi.

Kranio sakral terapi

Kranio Sakral Terapi er en meget blid og dybdegående manuel terapiform og kan bruges overalt på hestens krop.

Kraniet har 34 knogler samlet i suturer (suturer er led/samlinger, der findes mellem kranie knoglerne). Et ægte kranie er opdelt i knogler og er ikke en stor plade, som man ser på de fleste afstøbninger. Der skal optimalt set altid være noget bevægelse mellem kranieknoglerne.

Der ligger en hinde inde i kraniet (kaldet dura mater), hvor der løber en væske, kaldet cerebrospinalvæsken. Væsken løber ned igennem columna og ender i sacrum (korsbenet), når kranieknoglerne bevæger sig. Det er en rytme, der er uafhængig af hestens vejrtrækning og puls – den kaldes den Kranio Sakrale puls.

Det kranio sakrale system (KSS) består af:

Kraniet, hvirvelsøjlen, korsbenet

Membranerne omkring hjerne og rygmarv

Cerebrospinalvæsken (hjernevæsken)

Centralnervesystemet.

Hvis hesten får et traume i hovedet eller på korsbenet, påvirker det ikke kun de pågældende steder, men det påvirker hele kroppen i en negativ retning, idet det låser hele det Kranio Sakrale System.

Teknikken er meget blid (ca. 5 g. tryk) – teknikken kan også bruges på: Muskler, blødvæv og led

Jeg oplever ofte stor effekt hos meget sensitive og urolige heste, når jeg benytter kranio sakral terapi. Så hvis din hest er særlig sensitiv, vil jeg benytte teknikken KST.

Myofascial Release (Fascia)

Fascia, også kaldet bindevæv, er tyndt, blødt og meget tæt væv under huden, og minder om et stort edderkoppespind, som dækker hver muskel, knogle og alle de indre organer. Fasciasystemet dækker ikke hver muskel, organ mv. separat, det er én sammenhængende struktur, der dækker hele kroppen uden afbrydelse dvs. fascia forbinder hver del af kroppen med resten af kroppen.

Den overfladiske fascia skaber adgang for lymfer, nerver og blodkar til musklen, isolerer for varme og beskytter musklen ved fysisk traume. Den dybe fascia er kompakt væv, som gennemtrænger, omkranser og holder sammen på muskler, ligamenter, sener, ledkapsler, knogler, nerver og blodkar.

Stramt bindevæv kan være årsag til smerte og ubehag hos hesten og viser sig ofte i hestens reaktionsmønster. Det viser sig nemlig, at bindevævet indeholder mange flere nerver end selve muskelfibrene.

Studier viser, at mange af hestens smerter ofte er relateret til inflammation i bindevævet. Idet fascia systemet strækker sig gennem hele kroppen, vil en inflammation et sted på kroppen sagtens kunne påvirke resten af kroppen.

Jeg arbejder meget med hestens fascia under en afbalancering ved hjælp af forskellige bindevævs teknikker, så der igen bliver et optimalt flow i muskler og øvrigt væv.

Ledmobilisering

Ledmobilisering må ikke forveksles med kiropraktik eller andre manipultationsformer. Ledmobilisering er blide teknikker, hvor jeg mobiliserer/øger bevægelsen i leddet. Jeg bruger fjedrene bevægelser og arbejder indenfor den elastiske barriere dvs. jeg presser leddet lidt udover normalpositionen. Selve mobiliseringen flytter ikke direkte på led og knogler, men ved at påvirke knoglerne, afspænder jeg blødvævet og normaliserer bevægelsen og sænker restriktionen.

Jeg løsner altid blødvævet i området inden ledmobilisering, da jeg ellers ikke opnår den optimale effekt, da spændt muskulatur og bindevæv vil trække leddet ud af position igen.

Ved kiropraktik påvirker man udelukkende knogler/led. Ved chok effekten kan blødvævet løsnes, men ofte hiver musklen leddet/knoglen tilbage i restriktionen.

Der kan være mange årsager til, at der er nedsat bevægelighed i et led f.eks. leg på folden, en uheldig bevægelse, spændt muskulatur, forkert tilpasset udstyr, skævheder, overvægt og manglende balance hos hest og rytter.

Laserterapi

Laser en meget effektiv terapiform, som virker smerte- og inflammationsdæmpende. Laserterapi virker ved at sende en speciel type lys ind i kroppens celler. Når laserlyset rammer de celler, som ikke arbejder optimalt, optimerer kroppen dens egen udrensnings- og ophelingsproces.

Laserterapi har ingen kendte bivirkninger. Det hjælper kroppen med at gøre det, den allerede er programmeret til at gøre – bare langt hurtigere. Helingstiden for akutte skader reduceres med op til 75%!

Laserterapi for din hest
Seneskader – Ryglidelser – Sårbehandling – Arvæv – Hovskade – Muskelskader – Hævelse – Muk, skab o.lig. – Knogleforandringer – Led/ledbånd
Laserterapi for dig
Lider du af myoser, lændesmerter, "musearm", tennisalbue eller andre overbelastningsskader? Så kan laserterapi være noget for dig. Leddegigt, slidgigt, behandling af sår, og arvæv kan også afhjælpes med laserterapi
Se mine priser her
Previous slide
Next slide

Laserterapi er et godt supplement til de øvrige teknikker, og jeg bruger den som en del af den viden, jeg har omkring akupressur (da jeg ikke er uddannet dyrlæge, må jeg ikke benytte nåle – her er laseren et godt supplement).

Jeg benytter en terapeutisk laser fra Powermedic Lasers.

Jeg inkluderer ofte laserterapi i mit arbejde med fysiurgisk hesteterapi, men laserterapi kan også bookes som en særskilt service (varighed ca 15 minutter). Jeg tilbyder klippekort til 10 gange laserterapi med 20% rabat.