Inden et besøg

Inden jeg kommer på besøg hos dig og din hest, er der nogle ting, du skal have forberedt, for at vi kan arbejde optimalt:

  • Hesten skal være ren og tør i pelsen. Det er svært for mig at komme i dybden af muskulaturen, hvis hesten er våd og/eller fyldt med mudder
  • Du vil blive bedt om at mønstre din hest i skridt og trav, og jeg skal ligeledes se den i longe og evt. under rytter
  • Jeg arbejder ikke på syge- eller medicinerede heste. Er din hest skadet, skal jeg altid have skriftlig eller mundtlig godkendelse af din dyrlæge, før jeg vil arbejde på din hest
  • Hesten skal have fri 24-48 timer efter et besøg (aftales individuelt). Masser af foldtid og en lang gåtur er at foretrække, så kroppen får optimale betingelser for udskillelse af diverse affaldsstoffer og finde sin nye balance
  • Jeg samarbejder meget gerne med dyrlæger og andre relevante fagfolk
  • Jeg arbejder ikke på drægtige hopper
  • Det er individuelt fra hest til hest, hvor mange afbalanceringer de har behov for. Nogle heste er super sensitive og tager rigtig godt imod, hvorimod andre heste “holder” mere på sig selv og har sværere ved at give slip på deres spændinger – der er mange faktorer, der spiller ind såsom sind, temperament, alder mv. Tålmodighed er derfor en vigtig faktor
  • De spændinger og restriktioner, jeg finder i hestens krop, kan sagtens stamme fra en tidligere skade, som først viser sig, jo mere hesten bliver løsnet op. Fysiurgisk hesteterapi kan ikke være årsag til disse skader. Jeg oplever ofte, at jeg først undervejs i processen finder frem til hestens primære problem