Historien om min egen hest

Heste har været en stor del af min hverdag allerede fra en meget tidlig alder. Først og fremmest som en naturlig del af min store interesse for heste, både som hesteejer og rytter. Min interesse for dette fag blev for derfor for alvor vakt, da jeg så effekten af hvordan fysioterapeutisk behandling, kan hjælpe en hest.

Som 17-årig købte jeg en skøn trakehner vallak e. Schwadroneur.

Han var en dag pludselig halt i ridningen, og da han ikke blev bedre efter et par dages ro, tilkaldte jeg en dyrlæge, som behandlede ham. Hver gang han blev haltfri, startede vi på genoptræning, men så blev hesten halt igen.

Jeg besøgte bl.a. flere forskellige sadelmagere, for at finde ud af, om det var sadlen, som skabte problemer, men det var heller ikke årsagen.

Vi blev, efter mange genoptrænings forsøg, sendt videre til andre dyrlæger og specialister i landet, som undersøgte ham fra mule til halespids, men ingen kunne rigtig finde noget, der kunne være årsag til, at han ikke fungerede i ridningen.

"Vi vendte tilbage til stævnebanerne ca. 1 år efter min dyrlæge var klar til at skrive papirerne til forsikringen"

Min dyrlæge mente til sidst ikke, der var andet at gøre end at erklære ham uegnet som ridehest.

Den beslutning var jeg ikke enig i, da jeg ikke havde en egentlig diagnose, og jeg begyndte at undersøge alternative vej.

Dengang var hestefysioterapi, kiropraktik, hestemassage, kranio sakral terapi etc. slet ikke så udbredt og anerkendt, som vi ser det i dag.

Jeg var heldig, at en klog dame i stalden anbefalede mig at tage kontakt til Tove Due, som er uddannet dyrlæge og udelukkende arbejder med osteopati, akupunktur og homøpati på heste, katte og hunde.

Tove Due fandt ud af, at min hest simpelthen var låst og spændt i hele sit bevægeapparat, og bl.a. sad hans tungeben skævt. Han blev behandlet kontinuerligt kombineret med massage af en dygtig hestemassør, der løsnede op for alle hans spændinger i muskulaturen. Jeg fik lektier for i form af diverse strækøvelser for at understøtte deres arbejde og hjælpe processen på vej.

Efter et halvt års tid med kontinuerlige behandlinger fik jeg min ridehest tilbage, og vi vendte tilbage til stævnebanerne ca. 1 år efter, min dyrlæge var klar til at skrive papirerne til forsikringen.